M: Blanche

Paris har bjudit på fint väder idag, vilket gjorde att vi köpte med oss en croissant från vårt favorit-boulangerie och satte oss vid Panthéon. Vi pratade om allt möjligt jag och Lea, på franska!! Bra dag!

Ikväll har jag krupit in i min egna värld lite, skrattat åt ett franskt underhållningsprogram och ätit kakor. Skön och behövlig fredag!


Världens bästa stad

 

Vardagsmys i solen längs Seine

 

Godaste desserten? JA!


Herr Eiffeltorn


Fina Fanny

 

Vad vore Paris utan alla duvor?


Hej från Hogwarts!

Just nu sitter jag på Hogwarts-biblioteket, det känns åtminstone så! Pluggar lite grammatik & gör läxor.

Jag har haft en fin helg med mycket nya ansikten och en del förkylning. I lördags besökte jag Hôtel de Ville som för tillfället har en utställning om judiska barn under andra världskriget som levde i Paris. Det var väldigt känslomässigt med sparade dikter och brev.

Igår träffade jag en svensk au-pair som heter Frida, vi fikade och begav oss sedan till svenska Kyrkan där det var "ung-i-Paris-träff". Roligt, både skrämseltaktik som funkade på oss alla och mycket skratt.


Petit déjeuner!

Vi blev trötta på äggmackor.. fast kanske främst trötta på att koka äggen så vi bestämde oss för att äta frukost på ett café häromdagen. Sjukt gott, pressad apelsinjuice och fransk baguette. Ganska oslagbart!

PS. Jag vet att mina bilder är dåliga sen jag kom hit, men är för lat för att lägga in bilderna från systemkameran på datorn. Därav endast mobilbilder. Men en vacker dag...


Min värdfamilj!

Det har hänt mycket sen jag skrev sist, mycket skola och annat kul. Men i fredags var jag och fanny hemma hos min värdfamilj. Vi åt god mat och pratade mycket, visst är det svårt med språket men det går lättare och bättre. Värdfamiljen sa att jag hade förbättrats sen förra gången, kul!! Det taggade mig ännu mer till att lära mig franska en gång för alla!
Dom frågade hur länge jag ska stanna och det kändes inte rätt i mitt huvud att säga att jag åker hem till jul. Men vi får se, våren i Paris lär ju vara helt fantastisk.


Söndagen bjuder på 30 grader!!

Idag har jag svettats och njutit av solen hela eftermiddagen. Satte mig (lika alla andra fransmän) i Tuillerieträdgården med utsikt över en del av Eiffeltornet och place de la Concorde. Med en solstol riktad mot solen och fötterna lutade mot fontänen, kan det bli bättre? Ganska svårslaget enligt mig.


Sep. 09, 2012

Jag är helt kär i uppfinningen FaceTime. Visst var jag negativ när min morbror först introducerade FaceTime för mig men oj så bra det är!!
Om det är för att gråta en skvätt för mamma, sakna fina Max, höra allt om Bella och min bästa syster, skratta en stund med Simon eller flumma och berätta allt för fina Maja!

Tack FaceTime, du gör den omöjliga packningen så mycket enklare!!


Sacre Coeur

Älskade soliga Paris! Tog med mina skolböcker & min Harry Potter bok till Sacre Coeur, satte mig på en gräsplätt och njöt av turisterna runt om mig och givetvis av solen. Härlig eftermiddag som sen fortsatte till Fannys jobb för att hälsa på! Mys!


10 euros mat!

En sak jag älskar med Paris är Saint-Michel, ett mysigt kvarter som trots alla turister har behållt charmen. Igår ville ingen av oss laga mat så vi åkte till Saint-Michel och åt trerätters för 10 euro. Väldigt gott!!


"väldigt obetydlig"

Igår köpte jag mina skoböcker för 450 kr.. Värt, eller? Ska inte klaga, fransmannen framför mig köpte också tre böcker och fick betala 117 euro. Det är så stor skillnad på skolorna här respektive i Sverige att man ibland måste ta ett extra andetag och tacka sin familj för att man växte upp i Sverige. Även om vår lärare är sjukt bra så sitter den franska disciplinen i hennes ryggmärg. "stoppa ut tuggummit", "ohlala, inga telefoner på lektionen", "inte dom orden i mitt klassrum".. (jag har inte fått någon tillsägning ännu) men jag är glad över att jag går i skolan här, får uppleva allt detta. Alla vill lära sig då vi som studerar har betalt själva (nästan alla..) vilket gör stor skillnad! Första dagen hade vi grammatiks prov, fick tillbaka det igår och översättningen till svenska på hennes kommentar blir "väldigt obetydlig/klen/svag..". NU KÖR VIIII, ska få "väldigt bra/perfekt" innan jag är klar med kursen!


À la Sorbonne

Igår var min första dag på universitetet & jag trivs väldigt bra. Vår lärare är galet energisk och rolig vilket gör att man inte kommer tappa fokus. Det märks dock på disciplinen att jag inte är under svenska skolans tak, vilket är väldigt spännande. Idag ska jag köpa skolböcker som jag kan titta i under helgen... :) jag tvättade igår - det gick förvånansvärt bra! Saknar er därhemma!!


Heldag i Paris

Idag är Fanny ledig från jobbet så vi ska hitta på massa kul! vi ska mysa i Paris och upptäcka massa nytt! ikväll får vi reda på i vilka grupper vi kommer gå i på Sorbonne samt våra scheman! Galet nervöst men spännande såklart. Imorgon börjar universitetslivet. Bjuder på en bild på bästa lägenheten. Hoppas att ni mår bra därhemma, saknar er!


Post!!

Idag fick jag post i brevlådan, allting blev lite mer verkligt nu..
Tack bästa mamma!


5 dagar i vackra Paris!

Jag är helt kär i min favoritstad. Det känns fantastiskt att jag har en alldeles egen lägenhet tillsammans med Fanny här. För övrigt har min grymma sambo redan fått jobb! Duktig tjej!!
Idag gjorde vi proven för Sorbonne och det kändes inte alls bra.. Mais c'est la vie! Jag är galet taggad på att lära mig franska på riktigt och få internationella vänner. Åh!
Fanny slutar sent ikväll så jag ska kolla på film tills hon kommer hem,
GROS BISOUS


RSS 2.0